Velkommen til våre nettsider!
bakgrunnsbilde

Hvordan skille mellom røntgen, CT og MR?

Hensikten med denne artikkelen er å diskutere de tre typene medisinske bildebehandlingsprosedyrer som ofte blir forvirret av allmennheten, røntgen, CT og MR.

 

Lav stråledose – røntgen

Røntgenbilde

Hvordan fikk røntgenbildet navnet sitt?

Det tar oss 127 år tilbake til november. Den tyske fysikeren Wilhelm Conrad Roentgen oppdaget et ukjent fenomen i sitt ydmyke laboratorium, og deretter tilbrakte han uker i laboratoriet, overbeviste kona med suksess om å opptre som testperson, og registrerte det første røntgenbildet i menneskets historie, fordi lyset er full av ukjent mysterium, kalte Roentgen den røntgen. Denne store oppdagelsen la grunnlaget for fremtidig medisinsk bildediagnose og behandling. 8. november 1895 ble erklært internasjonal radiologisk dag for å minnes denne epokegjørende oppdagelsen.

En røntgenstråle er en usynlig lysstråle med svært kort bølgelengde som er elektromagnetisk stråling mellom ultrafiolette og gammastråler. Samtidig er penetrasjonsevnen veldig sterk, på grunn av forskjellen i tetthet og tykkelse av forskjellige vevsstrukturer i menneskekroppen, absorberes røntgenstrålen i forskjellig grad når den passerer gjennom menneskekroppen, og røntgen- stråle med forskjellig dempningsinformasjon etter å ha penetrert menneskekroppen går gjennom en rekke utviklingsteknologier, og danner til slutt svart-hvitt bildebilder.

Røntgen CT bildediagnose

Røntgen og CT settes ofte sammen, og de har fellestrekk og forskjeller. De to har felles i avbildningsprinsippet, som begge bruker røntgengjennomtrengning for å danne svart-hvite bilder med forskjellig dempningsintensitet av stråling gjennom menneskekropper med forskjellig vevstetthet og tykkelse. Men det er også klare forskjeller:

Først, forskjellenløgneri utseende og drift av utstyret. Et røntgenbilde ligner mer på å gå til et fotostudio for å få tatt et bilde. Først får pasienten hjelp med standardplassering av undersøkelsesstedet, og deretter brukes røntgenpæren (stort kamera) til å ta bildet på ett sekund. CT-utstyret ser ut som en stor "doughnut", og operatøren må hjelpe pasienten på undersøkelsessengen, gå inn på operasjonsrommet og utføre en CT-skanning for pasienten.

For det andre, forskjellenløgneri avbildningsmetoder. Røntgenbildet er et todimensjonalt overlappende bilde, og fotoinformasjonen med en viss orientering kan oppnås ved ett skudd, som er relativt ensidig. Det ligner på å observere et stykke ukuttet toast som helhet, og den interne strukturen kan ikke vises tydelig. CT-bildet er sammensatt av en serie tomografibilder, som tilsvarer å dissekere vevsstrukturen lag for lag, tydelig og en etter en for å vise flere detaljer og strukturer inne i menneskekroppen, og oppløsningen er langt bedre enn X- strålefilm.

For det tredje, i dag har røntgenfotografering blitt brukt trygt og modent i hjelpediagnosen for barns beinalder, foreldre trenger ikke å bekymre seg for mye om virkningen av stråling, røntgenstråledosen er veldig liten. Det er også pasienter som kommer til sykehuset for ortopedisk behandling på grunn av traumer, legen vil syntetisere fordeler og ulemper ved røntgen og CT, vanligvis førstevalg for røntgenundersøkelse, og når røntgen ikke kan klare lesjoner eller mistenkelige lesjoner er funnet og ikke kan diagnostiseres, vil CT-undersøkelse anbefales som styrkende hjelpemiddel.

 

Ikke forveksle MR med røntgen og CT

MRIligner på CT i utseende, men dens dypere blenderåpning og mindre hull vil gi en følelse av press på menneskekroppen, noe som er en av grunnene til at mange mennesker vil være redde for det.

Prinsippet er helt forskjellig fra røntgen og CT.

MR-skanning

Vi vet at menneskekroppen er sammensatt av atomer, innholdet av vann i menneskekroppen er mest, vann inneholder hydrogenprotoner, når menneskekroppen ligger i magnetfeltet vil det være en del av hydrogenprotonene og pulsen signalet til det eksterne magnetfeltet "resonans", frekvensen generert av "resonansen" mottas av mottakeren, og til slutt behandler datamaskinen det svake resonanssignalet, og danner et svart-hvitt kontrastbilde.

Du vet, kjernemagnetisk resonans har ingen strålingsskade, det er ingen ioniserende stråling, har blitt en vanlig avbildningsmetode. For bløtvev som nervesystem, ledd, muskler og fett foretrekkes MR.

Den har imidlertid også flere kontraindikasjoner, og noen aspekter er dårligere enn CT, som observasjon av små lungeknuter, brudd osv. CT er mer nøyaktig. Derfor, om du skal velge røntgen, CT eller MR, må legen velge symptomene.

I tillegg kan vi se på MR-utstyr som en enorm magnet, elektronisk utstyr nær det vil svikte, metallgjenstander nær det vil bli adsorbert umiddelbart, noe som resulterer i en "missileffekt", veldig farlig.

Derfor har sikkerheten ved MR-undersøkelse alltid vært et vanlig problem for leger. Når du forbereder MR-undersøkelse, er det nødvendig å fortelle legen historien sannferdig og detaljert, følge kommandoen fra fagfolk og sørge for sikkerhetsundersøkelsen.

 

Det kan sees at disse tre typene medisinske røntgen-, CT- og MR-prosedyrer utfyller hverandre og tjener pasienter.

 

————————————————————————————————————————————————— ———————————————————————————————————————

Som vi alle vet, er utviklingen av medisinsk bildebehandling uatskillelig fra utviklingen av en rekke medisinsk utstyr – kontrastmiddelinjektorer og deres støttende forbruksvarer – som er mye brukt på dette feltet. I Kina, som er kjent for sin produksjonsindustri, er det mange produsenter kjent i inn- og utland for produksjon av medisinsk bildebehandlingsutstyr, inkludertLnkMed. Siden etableringen har LnkMed konsentrert seg om høytrykkskontrastmiddelinjektorer. LnkMeds ingeniørteam ledes av en Ph.D. med mer enn ti års erfaring og er dypt engasjert i forskning og utvikling. Under hans veiledning harCT enkelthode injektor,CT dobbelthode injektor,MR kontrastmiddel injektor, ogAngiografi høytrykks kontrastmiddelinjektorer designet med disse funksjonene: den sterke og kompakte kroppen, det praktiske og intelligente betjeningsgrensesnittet, de komplette funksjonene, høy sikkerhet og holdbar design. Vi kan også tilby sprøyter og slanger som er kompatible med de kjente merkene av CT-, MR-, DSA-injektorer Med deres oppriktige holdning og profesjonelle styrke inviterer alle ansatte i LnkMed deg til å komme og utforske flere markeder sammen.

MR-rom med simens skanner


Innleggstid: Mar-04-2024