Velkommen til våre nettsider!
bakgrunnsbilde

Hvorfor er det nødvendig å bruke en høytrykksinjektor for å injisere kontrastmedier under forbedret CT-undersøkelse?

Ved forsterket CT-undersøkelse bruker operatøren vanligvis en høytrykksinjektor for raskt å injisere kontrastmidlet i blodårene, slik at organene, lesjonene og blodårene som må observeres kan vises tydeligere. Høytrykksinjektoren kan raskt og nøyaktig injisere en tilstrekkelig mengde høykonsentrasjonskontrastmiddel inn i menneskekroppens blodårer, og forhindrer at kontrastmediet raskt fortynnes etter å ha blitt introdusert i menneskekroppen. Hastigheten settes vanligvis i henhold til undersøkelsesstedet. For eksempel, for forbedret leverundersøkelse, holdes injeksjonshastigheten i området 3,0 – 3,5 ml/s. Selv om høytrykksinjektoren injiserer raskt, så lenge forsøkspersonens blodårer har god elastisitet, er den generelle injeksjonshastigheten trygg. Dosen av kontrastmiddel som brukes i en forbedret CT-skanning er omtrent en tusendel av det menneskelige blodvolumet, noe som ikke vil forårsake store svingninger i forsøkspersonens blodvolum.

 CT forbedret skanning

Når kontrastmidlet injiseres i den menneskelige venen, vil personen føle lokal eller til og med systemisk feber. Dette er fordi kontrastmidlet er et kjemisk stoff med høye osmotiske egenskaper. Når en høytrykksinjektor injiseres i en vene med høy hastighet, vil blodkarveggen bli stimulert og forsøkspersonen vil føle vaskulær smerte. Det kan også direkte virke på vaskulær glatt muskulatur, forårsake lokal utvidelse av blodårene og produsere varme og ubehag. Dette er faktisk en mild kontrastmiddelreaksjon som ikke vil forårsake skade på menneskekroppen. Det vil gå tilbake til det normale raskt etter forbedring. Derfor er det ingen grunn til panikk eller misforståelse hvis lokal eller systemisk feber oppstår når kontrastmiddel injiseres.

CT-skanning

LnkMed fokuserer på angiografiindustrien og er en profesjonell produsent som leverer bildeløsninger. VårCT singel,CT dobbelthode , MR,ogDSAhøytrykksinjektorer er mye brukt på store sykehus i inn- og utland.
Vi tar sikte på å gjøre produktene våre stadig mer effektive for å møte din pasientsentrerte etterspørsel og for å bli anerkjent av kliniske byråer over hele verden.

CT Dual

 


Innleggstid: 12. desember 2023